|
|
|
...
Hozzávalók:
Készen vett, mélyhűtött réteslap.
Elkészítés:
A készen vett, mélyhűtött réteslapnál is megmaradt annyi a régi technológiából, hogy egy tiszta konyharuhát vízbe mártunk, majd jó erősen kicsavarjuk, s még ki is rázzuk belőle a vizet. Az asztalra terítjük, erre helyezzük a réteslapot, amit egyenletesen meglocsolunk olvasztott zsírr... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg háztartási keksz
20 dkg vaj
10 dkg cukor
5 cl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
1 kávéskanál kakaó
A krémhez:
25 dkg gesztenyepüré
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 cl rum
1 kiskanál kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Folytatnam elozo monologomat.
De mindenkepp uj cimet akartam adni.
Valogatott marhasagokat tud csinalni!
Az egyik nagy benazasa az volt,hogy fogta a porszivot es kiontotte a tartalamat a mosogatoba. (itt nincs porzsak) es raeresztette a vizet. Hat.................................
Elotte takarittam ki a konyhat. Anyaztam rendesen. Ugyanis a mosogato kornye... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kiskanálnyi paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só.
Elkészítése:
A csontot aprítsuk fel, forrázzuk, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsuk fel 2 liter hidegvízzel. Tegyük bele... |
|
|
|
|
|
|
|
|
A következőket sikerült beszerezni: 2 darab otthonka, 1 pár zokni, 1 pár női gumicipő, 1 automata kutyapóráz, 1 olvasószemüveg, 1 vörös melltartó, 2 cicás pamut konyharuha, 1 minőségi olló, 1 piros schnitzer és 1 iránytűvel felszerelt konyhai gáztűzhelybegyújtó, mindezt potom 4000 forintért.
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Piskótapraktikák
Nők Lapja Cafe
2007.04.11
A piskóta készítésének van néhány olyan alapszabálya, amit még a konyhában sokat tapasztalt nagyanyáink is betartottak; ezeket a tökéletes végeredményért még a rakoncátlankodó, kreativitásra hajlamos háziasszonyoknak is érdemes figyelembe venni.
Ellenkező esetben sütem... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta, 3 közepes alma, 6 szál rebarbara, 4 evőkanál barna cukor, diónyi vaj, fél citrom leve, olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez.
Elkészítése:
Vágjuk egy centis kockákra a meghámozott és kimagozott almákat, majd tegyük egy lábasba a vajjal, a citromlével és a cukorral együtt. Kis lángon kezdjük e... |
|
|
|
|
|
|
|
Boros vaderőleves töltött tésztával
Hozzávalók 6 személyre:
# 1 kg húsos vadcsont
# 30 dkg húsos marhacsont
# 50 dkg leveszöldség
# 1 kicsi fej vöröshagyma
# 1 tojásfehérje
# 30 dkg darált szaftos vadhús
# 6 egész bors
# 1 mokkáskanál gyömbér
# 1 babérlevél
# 1 csipet szerecsendió
# 1 dl száraz vörösbor
# 20 dk... |
|
|
|
|
|
|
|
... A felvágott zöldséget ne áztassa vízben, mert a sérült sejtekből kioldódik a vitamin. Inkább egészben mossa meg, és csak utána szeletelje fel.
Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes egy újabbat feltörni, érdemes egy kis tejjel felhigítani.
Az elsózott levesbe főzzünk bele néhány szem hámozott burgonyát, magába szívja a só egy részét.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Tíz jó tanács, hogy a mosogatás úgy menjen, mint a karikacsapás
Az étel elkészítésekor, illetve étkezés után felhalmozódik a mosatlan edény. A mosogatás a legkellemetlenebb házimunkák közé tartozik, de tapasztalt háziasszonynak, aki ismer ezzel kapcsolatban néhány fortélyt, a mosogatás sem jelent gondot. A tányérokat, az evőeszközöket és a poharakat lehetőleg rögtön, az ... |
|
|
|
|
|
|
|
Házi szalámi
Hozzávalók:
10 kg sertéshús (comb, lapocka, dagadó)
4 kg nyers szalonna
6 dkg őrölt fekete bors
10 dkg só
20 dkg fokhagyma
15 dkg pirospaprika (fele csípős is lehet)
8 dkg őrölt kömény
vastag műbél
hurkatöltő feltét darálóra
közepesen vékony zsineg
Elkészítés:
A kolbászkészítéshez hasonlóan kell ... |
|
|
|
|
|
|
|
Húsvéti receptek
Bundás macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/... |
|
|
|
|
|
|
|
Aszalás, szárítás.
Zöldborsó.
A friss, kifejtett zöldborsót tiszta konyharuhával áttöröljük. Egy kg zöldborsóra 2 evőkanál cukrot egy kevés vízzel felfőzünk, és ha nyúlósodni kezd, beleforgatjuk a borsót. 1-2 percig benne hagyjuk a szemeket, hogy gyönge cukormázat kapjanak, majd egy nagyobb tálcára tett zsírpapírra öntjük és szétterítjük őket. A legyektől, dar... |
|
|
|
|
|
|
|
...1. A mandulát forró vízbe dobva lehet meghámozni.
2. Tojáshab tetővel készült tésztát forró vízbe mártogatott késsel szeletelünk
3. A mazsolaszőlőt, kimagvazott cseresznyét, meggyet vagy más nyers gyümölcsöt hempergessük meg lisztben vagy olvasztott vajban, mielőtt betennénk a tésztába, így nem süllyed az aljára
4. Ha süteményünk túl kemény lett, kiszáradt, még forró... |
|
|
|
|
|
|
|
Kalászkirály - A koldus
Quasimodo - 2008.05.19
Újabb hét telik el, amire házakat lát a távolban, mezővároshoz érkezett. Élelmiszere az előzőnap fogyott el, tehát ismét korog a gyomra, ezért belép az első kocsma ajtaján.
..
Újabb hét telik el, amire házakat lát a távolban, mezővároshoz érkezett. Élelmiszere az előzőnap fogyott el, tehát ismét korog a... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
8 nagy, húsos csirkeszárny, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1 csapott ek. pirospaprika, só, 1 mk. őrölt fekete bors vagy csípős paprikakrém, 50 dkg házi tarhonya (pirított).
A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk. A vörös- és a fokhagymát fi nomra aprítjuk, majd egy nagy lábasban az olajon a szárnyakkal együtt megpirítjuk. A tű... |
|
|
|
|
|
|
|
...1. A mandulát forró vízbe dobva lehet meghámozni.
2. Tojáshab tetővel készült tésztát forró vízbe mártogatott késsel szeletelünk
3. A mazsolaszőlőt, kimagvazott cseresznyét, meggyet vagy más nyers gyümölcsöt hempergessük meg lisztben vagy olvasztott vajban, mielőtt betennénk a tésztába, így nem süllyed az aljára
4. Ha süteményünk túl kemény lett, kiszáradt, még forró... |
|
|
|
|
|
|
|
Nagymama gesztenyés tekercse
Hozzávalók:
A tésztához: 18 dkg Rama Sütőmargarin; 1-2 kiskanál keserű kakaópor (minél sötétebb színű); 1 evőkanál kókuszreszelék; 0,5 dl rum; 10 dkg kristálycukor; 25 dkg darált háztartási keksz A krémhez: 12 dkg Rama Sütőmargarin; 1 kiskanál kókuszreszelék; 1-2 kiskanál rum; 10 dkg kristálycukor; 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza A te... |
|
|
|
|
|
|
|
Lássuk, hogyan próbálkozhatunk otthon! Ha van a kertünkben gyümölcsfa, annak termését is felhasználhatjuk, ha nincs, akkor irány a piac. Ha most belefogunk a borgyártásba, karácsonyra már saját készítésű gyümölcsborral lephetjük meg barátainkat.
Gyümölcsbor készítésére sokféle gyümölcsöt fel lehet használni, a lényeg, hogy levet tudjunk belőle facsarni. Az almatermésűek... |
|
|
|
|
|
|
|
Tedd szebbé az estét!..
Gyerekkorodban nehezen bírtad ki a hétfogást nevetés nélkül, így ,,nagyobbacskán" már alig várod kedvesed érintését, és mind a hét fogást örömmel fogadod, sőt, akkor se haragszol meg, ha párod hét helyett nyolcszor ,,teszi próbára" libidódat. Az erotikus hétfogás minden pikáns pár kedvenc játéka. Te se maradj ki belőle! ... |
|
|
|
|
|